Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου 2010

Τσικνοπέμπτη στην ΠάργαΗ Τσικνοπέμπτη είναι μια ετήσια τελετή, της οποίας η αρχή χάνεται μέσα στους αιώνες. Η ημέρα που τρώγεται κρέας.
Η λέξη Τσικνοπέμπτη προέρχεται από τις λέξεις "τσίκνα" (η μυρωδιά του καμένου ψημένου κρέατος) και "Πέμπτη".
Η Τσικνοπέμπτη βρίσκεται στο μέσο των 3 εβδομάδων του εορτασμού του καρναβαλιού. Πρόκειται για τη Πέμπτη της 2ης εβδομάδας, της Κρεατινής.
Γιορτάζεται την Πέμπτη που είναι 11 ημέρες πριν την Καθαρά ∆ευτέρα. Είναι ημέρα χαράς αλλά και προετοιμασίας για τους Ελληνορθόδοξους χριστιανούς, καθώς η σαρανταήμερη περίοδος της Σαρακοστής πριν το Πάσχα πλησιάζει. Την μέρα αυτή επιβάλλεται από το έθιμο το ψήσιμο κρέατος στα κάρβουνα.

Χαρακτηριστικό έθιμο στην περιοχή μας είναι το μασκάρεμα των παιδιών σε κάθε γειτονία και κάθε πλατεία συνήθως με παλιές τοπικές ενδυμασίες και παλιά παραδοσιακά ρούχα.
Μικρά και μεγάλα παιδιά μόλις αρχίζει να νυχτώνει αφού έχουν φορέσει τις στολές τους περνούν από σπίτι σε σπίτι και γεμίζουν με φωνές και τραγούδια τις γειτονιές.

Στο τέλος της βραδιάς πολλοί είναι αυτοί που συνεχίζουν πίνοντας και χορεύοντας μέχρι πρωίας στα μπαρ και της ταβέρνες της περιοχής.

Εμείς σας προτείνουμε κάποια μαγαζιά που μπορείτε να διασκεδάσετε σήμερα βράδυ :


Maske Party Γ' ΛΥΚΕΙΟΥ FACTORY Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου 2010 στις 8:30 π.μ.


ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΚΡΙΟΝΙΟΥΣ Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου 2010 στις 9:30 μ.μ.


PARTY MASKE Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου 2010 στις 10:00 μ.μ. IL Posto ΠάργαΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου