Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Στο YouTube το NBA;



Φήμες θέλουν το Youtube να βρίσκεται να συζητήσεις με την Εθνική Ομοσπονδία Μπάσκετ των ΗΠΑ (NBA), αλλά και με άλλες αθλητικές ενώσεις, για την απόκτηση των δικαιωμάτων απευθείας μετάδοσης αγώνων στο διαδίκτυο.

Το θέμα ήρθε στην επιφάνεια έπειτα από μια δήλωση στελέχους της Google στη Ν. Κορέα.
Θα μπορούσε άραγε η Google να ανταγωνιστεί τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα που πληρώνουν εκατομμύρια δολλάρια σε πολυετείς συμβάσεις για τη μετάδοση αθλητικών γεγονότων στις ΗΠΑ; Φαίνεται εφικτό. Η Google άρχισε από το 2010 να καλύπτει με επιτυχία αγώνες κρίκετ στην Ινδία. Άλλωστε, ένα άλλο μέλος του προσωπικού της εταιρείας είχε δηλώσει σε συνέντευξή του στο Business Week πως ''στο μέλλον θα υπάρξει περισσότερο και πιο ελκυστικό αθλητικό περιεχόμενο στο YouTube''.
Ζωντανά παιχνίδια NBA όμως; Μοιάζει τρελό...
Δεν αποκλείεται να πρόκειται για σύγχυση που προκλήθηκε από παρερμήνευση μιας αποστροφής του λόγου μέλους της Google, από ρεπόρτερ του Business Week. Πιο πιθανή πάντως μοιάζει η περίπτωση να μη συνομιλεί το YouTube με το NBA, τουλάχιστον για την ώρα.

Πάντως, εκπρόσωπος του YouTube που κλήθηκε να σχολιάσει τις φήμες δήλωσε: ''Δεν έχω να προσθέσω κάτι σε αυτό που εμφανίστηκε στο ρεπορτάζ του Business Week''.
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου