Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Ένας έφηβος 86 Μαρτίων

Το καμάρι του Πειραιά και της Ελλάδας γιορτάζει 86 χρόνια ζωής και το RedPlanet.gr καταγράφει τα γεγονότα εκείνα, που τον ανέδειξαν στον ένα και μοναδικό Θρύλο. Από την ιστορική συνάντηση στην ταβέρνα του Μοίρα και την κόντρα με τον "αθάνατο", Γεώργιο Αβέρωφ μέχρι την καταξίωση και την κατάκτηση 538 τίτλων.


Η ζωή των φίλων του Ολυμπιακού, απέχτησε χρώμα, χάρη στην έμπνευση, μίας χαρισματικής παρέας, η οποία θα μείνει για πάντα χαραγμένη στην ιστορία του αθλητισμού και όχι μόνο, της χώρας μας. Στις 10 Μαρτίου του 1925 λοιπόν, ημέρα "άγια" για τους απανταχού πιστούς του Θρύλου, στην ταβέρνα του Μοίρα, στην Οδό Τζαβέλα στον Πειραιά, πραγματοποιήθηκε συνέλευση των μελών του Πειραϊκού Ποδοσφαιρικού Ομίλου και του Ομίλου Φιλάθλων Πειραιώς για τη συνένωση των δύο σωματείων προέκυψε θέμα ονομασίας της νέας ομάδας. Οι περισσότερες προτάσεις περιείχαν ονόματα με συνθετικό τη λέξη "Πειραιάς".
Ο Νότης Καμπέρος, όμως, διαφώνησε υποστηρίζοντας ότι το όνομα δεν πρέπει να έχει τοπικιστικό χαρακτήρα, προκειμένου η νέα ομάδα να αγκαλιάσει ολόκληρη την Ελλάδα. Πρότεινε να ονομαστεί Ολυμπιακός. Ύστερα από δευτερόλεπτα αμηχανίας, η πρόταση έγινε αποδεχτή με χειροκροτήματα και ζητωκραυγές. Έτσι ο αεροπόρος Καμπέρος έμεινε στην ιστορία ως ο "νονός" του Ολυμπιακού, με τον Μιχάλη Μανούσκο να προσθέτει το "Σύνδεσμος Φιλάθλων Πειραιώς".



Τα χρώματα της υπεροχής

Η ομάδα πλέον είχε όνομα Ολυμπιακός και έμβλημα τον δαφνοστεφανωμένο έφηβο. Το μόνο που έμενε ήταν τα χρώματα της ομάδας. Ο Γιάννης Ανδριανόπουλος είναι εκείνος που επέλεξε την ερυθρόλευκη φανέλα, καθώς επηρεασμένος από τις σπουδές του στην Αγγλία διάλεξε την ωραιότερο διχρωμία πάνω στη γη.

Διαβάστε όλο το άρθρο στο redplanet !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου