Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Aνοιχτή Επιστολή του Συλλόγου Τουριστικών Επιχειρήσεων Πάργας



Προς τον Δήμο Πάργας

Κύριε Δήμαρχε,
Κυρίες και Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι,
Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας μεταφέρουμε,
την δυσαρέσκεια για την σημερινή εικόνα της Πάργας και την κραυγή αγωνίας  για το εγγύς μέλλον ενόψει των περισσοτέρων αφίξεων που αναμένονται, των μελλών του συλλόγου μας.
Συγκεκριμένα, θα θέλαμε να σας αναφέρουμε και να σας παρουσιάσουμε τα προβλήματα της καθημερινότητας έτσι όπως τα βλέπουμε και μας τα μεταφέρουν  οι επισκέπτες πελάτες μας.
Όπως έχουμε τονίσει και στο παρελθών ο σκοπός μας δεν είναι η αναζήτηση ευθυνών αλλά η  ποιοτική ανάπτυξη της Τουριστικής Δραστηριότητας του Δήμου Πάργας.
Με γνώμονα την ανάπτυξη θα θέλαμε  να σας ζητήσουμε την άμεση παρέμβαση σας για την αντιμετώπιση και εύρεση λύσεων αυτών των προβλημάτων που πληγώνουν και υποθάλπουν τόσο την Τουριστική Εικόνα όσο και την ανάπτυξη.
  • Η καθαριότητα, έχει είδη φέρει τα πρώτα αρνητικά σχόλια από τους επισκέπτες καθώς είναι πρωτόγνωρη για την Πάργα η εικόνα με τους μικρούς κάδους γεμάτους να ξεχειλίζουν  και τα σκουπίδια μέσα σε αυτούς σε αποσύνδεση (στο λιμάνι του Βάλτου) αλλά, ακόμα και σε κεντρικά σημεία. Κεντρικοί δρόμοι για μέρες ασκούπιστοι και ακαθαρσίες από ζώα στην κοινή θέα για ημέρες.
Κατανοούμε το πρόβλημα με τις προσλήψεις αλλά είναι επιτακτική ανάγκη να βρεθεί λύση.
Στον τομέα αυτό χαιρετίζουμε την απομάκρυνση των κάδων από την παραλία και το σάρωμα με το μηχανοκίνητο των δρόμων, αλλά πρέπει και αυτό να επαναλαμβάνετε πολλές φορές.
  • Φωτισμός & οδοποιία ο ελλιπής φωτισμός και οι  φθορές  σε  δρόμους και πλατείες έχουν αυξήσει τις επισκέψεις σε γιατρούς από τουρίστες και έχουν υποχρεώσει τους Τουρ Οπερεϊτορς να δίνουν οδηγίες στους πελάτες τους να χρησιμοποιούν φακούς!
Σίγουρα παθογένειες ετώναλλά πολύ πιο έντονο το φαινόμενο εφέτος γιατί τα συνεργία καθαριότητος δεν έχουν ακόμη περάσει από όλους τους δρόμους, που έχουν ακόμη από τον χειμώνα φερτά υλικά από βροχές.
  • Κυκλοφοριακό ακόμη μια παθογένεια ετών αλλά και εδώ δεν βλέπουμε καμία προσπάθεια. Η αστυνομία  ανεπαρκής και μόνο στα κεντρικά σημεία να μοιράζει προσθήματα. Ενώ στο Βάλτο δεν μπορεί να κατέβει λεωφορείο! 
·         Υγεία, ακούμε  ότι θα αναχωρήσει ένας από τους ιατρούς πράγμα που θα προκαλέσει δυσλειτουργεί και υποβάθμιση  του κέντρου υγείας. Θα θέλαμε να τονίσουμε για μία ακόμη φορά το πόσο σημαντικό και πρωτεύον είναι το θέμα της υγείας στην απόφαση των ΤΟ για το άνοιγμα ενός καινούργιου προορισμού ή για την συνέχιση ενός είδη υπάρχοντος.


              Με τιμή
Το Προεδρείο του συλλόγου 

Πηγή : Sardela

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου